Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Placuszki krewetkowe

Placuszki świetnie pasują na przekąski i dają wiele możliwości ich komponowania. Moja propozycja to placki po azjatycku z krewetkami.
[]
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku to prawdziwy klasyk, jest sztandarowym daniem kuchni chińskiej znanym na całym świecie.
Jej przygotowanie nie jest łatwe i dosyć czasochłonne, ale smak chrupiącej skórki i miękiego mięsa w pełni wynagradza każdą sekundę spędzoną w kuchni.
[]
Dorada na parze w azjatyckim stylu

Ryba przygotowywana na parze to bardzo popularny sposób przyrządzania potraw na dalekim wschodzie. Świetnie do tego nadaje się Dorada, która po udgotowaniu jest bardzo delikatna i pełna mocnego morskiego smaku.
[]
Wieprzowe pierożki na parze w papierze ryżowym

Pierożki gotowane na parze to przysmak kuchni chińskiej. Zazwyczaj przygotowuje się je z ciasta, ale równie dobrze smakują z papierem ryżowym.
[]
Pierożki na parze z krewetką

Chińskie pierożki gotowane na parze w wersji wykwintnej- z całą krewetką black tiger. To danie zachwyci wszystkich miłośników owoców morza, a i dla pozostałych nie pozostanie obojetne.
[]
Ryba w 5 smakach z kapustą pak choi

Kuchnia chińska słynie z ekspresowego przygotowania potraw na woku. Wykorzystam tą technikę do przyrządzenia pysznej i bogatej w aromaty ryby w 5 smakach.
[]
Wołowina z grzybami shitake

Grzyby shitake to bardzo aromatyczne i mocne w smaku leśne dary. Idealnie komponują się z soczystą wołowiną. Jak zwykle w chińskich daniach użyję woka, który wydobędzie wszystkie smaki i sprawi, że będą intensywniejsze.
[]
Chińska zupa z kurczakiem, grzybami i makaronem

Bardzo często przeze mnie robiona i równie często modyfikowana chińska zupa z kurczakiem. Oddaje w pełni azjatyckie nuty smakowe, ale też można przemycać do niej swoje ulubione smaki nie koniecznie z orientalnej kuchni.
[]
Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku to soczysta pierś z kaczki z chrupiącą glazurowaną skórką. Jest mocno przyprawiona i marynowana w azjatyckich smakach, z dominującym pieprzem seczuańskim.
[]
Kaczka słodko-kwaśna

W kuchni chińskiej mieso z kaczki jest bardzo papularne. Używając piersi do dania słodko-kwaśnego sprawimy, że będzie bardziej wykwintne, a jego walory smakowe, pozwolą nam odkryć kuchnię tego regionu. Idealnie pasuje z makaronem ryżowym.
[]
Kurczak z fasolką i makaronem skinny noodles

Kuchnia azjatycka słynna jest z ekspresowych i pysznych dań. Tak bedzie i w tym przypadku. Połaczenie fasolki, z kurczakiem, orientalnych smaków i fantastycznego makarony skinny noodles nie zajmie mi wiele czasu, a efekt bedzie wybitny :)
[]
Krewetkowe wonton w bulionie krewetkowym

Chińskie pierożki wonton z nadzieniem krewetkowym to wyjątkowe i wykwintne danie. Podanie w bardzo mocnym, krewetkowym bulionie podkreśla jego ekskluzywność.
[play] Placuszki krewetkowe
 
[play] Kaczka po pekińsku
 
[play] Dorada na parze w azjatyckim stylu
 
[play] Wieprzowe pierożki na parze w papierze ryżowym
 
[play] Pierożki na parze z krewetką
 
[play] Ryba w 5 smakach z kapustą pak choi
 
[play] Wołowina z grzybami shitake
 
[play] Chińska zupa z kurczakiem, grzybami i makaronem
 
[play] Kaczka po seczuańsku
 
[play] Kaczka słodko-kwaśna
 
[play] Kurczak z fasolką i makaronem skinny noodles
 
[play] Krewetkowe wonton w bulionie krewetkowym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.