Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Gulasz wołowy w białym winie

Ta potrawa jest bardzo prosta, bowiem to połączenie ulubionych składników ;) Tak właśnie powstają gulasze. Mój dzisiejszy jest dla odmiany duszony w białym, a nie czerwonym winie. Do tego sporo różnych smakowitych składników.
[]
Steak w sosie porto

Smażona wołowina świetnie łączy się ze słodkimi smakami. Te nada taj potrawie słodkie portugalskie wino porto. Powstanie z niego sos idealnie pasujący do soczystego steaka z antrykotu.
[]
Wołowina duszona w kremowym, winnym sosie

Uwielbiam długo duszone mięsa, a szczególnie wołowinę. Idealnie do niej pasuje czerwone, wytrawne wino i to właśnie w nim uduszę moje mięso. Sprawie też, że sos będzie gęsty i kremowy.
[]
Wołowina z imbirem i grzybami shitake

Bardzo mnie ciągnie do azjatyckiej kuchni, uwielbiam te mocne smaki. Wołowina z grzybami- to brzmi bardzo dobrze, a jeśli to będą grzyby shitake, dużo imbiru i orientalne przyprawy to wyjdzie bomba smakowa.
[]
T-Bone Steak z czosnkiem i tymiankiem

T-bone steak to klasyczny, bardzo popularny szczególnie w Ameryce steak wołowy. W skład jego wchodzą najlepsze części mięsa- polędwica i rostbef. Jego nazwa pochodzi od kości w kształcie litery T, która rozdziela obie części mięsa. Tymianek i czosnek wzbogacają smak tego cudownego dania.
[]
Steak Jack Daniels

Nie jestem fanem amerykańskiej kuchni, ale trzeba jedno im oddać- steaki to potrafią zrobić :)  I właśnie ten z sosem na bazie whiskey, z która się trochę przyjaźnię ;) - Jack Daniels, rządzi wśród wszystkich steaków.
Dziś po wielu próbach,  dopracowana i chyba najdoskonalsza wersja tego specjału.
[]
Sztuka mięsa, gotowana w aromatycznym bulionie

Gotowana sztuka mięsa wołowego to chyba doskonale znana wszystkim mięsożercom potrawa.
Najważniejsze jednak, żeby przyrządzić ją idealnie. Należy zintensyfikować smak, bo on w połączeniu z rozpływającym się w ustach mięsem jest najważniejszy.
[]
Steak z puree z cebuli

Cebula i mięso, to często spotykane i bardzo lubiane połączenie w kuchni. Smak cebuli można, a nawet należy zintensyfikować, poprzez zrobienie z niej puree. Wtedy to danie będzie niemal idealne.
[]
Flaki wołowe po zamojsku z pomidorami

Flaki wołowe to bardzo u nas popularna i przede wszystkim lubiana zupa. Kiedy je przygotowuję staram się, żeby były najlepsze na świecie- te takie są, dzięki między innymi kawałkom soczystej wołowiny i włoskiemu sposobowi na nie- pomidorom.
[]
Steak z boczniakami

Do smaku mięsa wołowego doskonale pasuje smak grzybów. Dziś pora na boczniaki, które będę grillował wraz z mięsem, podam z mocnym w smaku sosem i puree z pietruszki. 
[]
Steak ze szparagami i sosem z pieczonego czosnku i anchois

Wołowina to moje ukochane mięsko, lubię do niej powymyślać ciekawe dodatki. Dzisiaj będą to gotowane na parze szparagi, a także bardzo mocny w smaku sos z pieczonego czosnku i filecików anchois.
[]
Wołowina duszona w kawie

Uwielbiam zaskakujące połączenia w kuchni, takim jest niewątpliwie połączenia wołowiny z kawą. Okazuje się też, że jest zaskakująco trafne, a śmiało można powiedzieć, że wybitne.
[play] Gulasz wołowy w białym winie
 
[play] Steak w sosie porto
 
[play] Wołowina duszona w kremowym, winnym sosie
 
[play] Wołowina z imbirem i grzybami shitake
 
[play] T-Bone Steak z czosnkiem i tymiankiem
 
[play] Steak Jack Daniels
 
[play] Sztuka mięsa, gotowana w aromatycznym bulionie
 
[play] Steak z puree z cebuli
 
[play] Flaki wołowe po zamojsku z pomidorami
 
[play] Steak z boczniakami
 
[play] Steak ze szparagami i sosem z pieczonego czosnku i anchois
 
[play] Wołowina duszona w kawie
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.